Njord

NJORD GIN

Gin fra Sydhavnen

Njord er Danmarks eneste rendyrkede gindestilleri. Her udvikles avantgarde gin med fokus på den gode smag fra naturlige danske råvarer. 

Gin er ikke bare gin. Hos Njord Gin har de en passion for den stærke alkohol med duften af dansk skov-bund og anden distinkt natur. Bag den populære drik står de to østjyder, Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard. „Vi drak os fulde under studiet og fik en forkærlighed for gin. Vi syntes på et tidspunkt, at det kunne være sjovt at lave det selv, og vi havde heldigvis en kammerat med et destilleri,“ forklarer Troels Præst Andersen.

De to gin-entusiaster vidste ikke meget om kemi eller processer, men med nysgerrighed og utallige forsøg fandt de alligevel formlen i 2014, og efterfølgende har de høstet stor anerkendelse for deres nu op imod 10 forskellige gin-varianter. 

Sjælen skal være med
De to gin-avantgardister droppede deres ph.d.-studier for i 2017 at kunne åbne eget destilleri i et gammel pumpehus på Sydhavnen i Aarhus, hvor de bl.a. har haft besøg af det danske kronprinsepar. Njord producerer ca. 10.000-15.000 flasker om året, der alle er nummererede og håndsignerede. Hvert enkelt batch er på 300 flasker og har sin egen personlighed, der afspejler vækstbetingelserne for den natur, der er benyttet i de respektive batches. „Vi er det eneste destilleri i Danmark, hvor man kun producerer gin. Der findes andre destillerier, men de producerer også andet alkohol. Vi koncentrerer os om det, vi er gode til, og samtidig har vi fokus på danske og naturlige råvarer, hvor variationer og kompleksitet i naturen kan smages i ginnen,” fortæller Troels Præst Andersen.
Se mere her
Michelin møder gin
Den gode og udfordrende smag er drivkraften hos de to gin-iværksættere, som hele tiden møder nye mennesker med samme passion. For eksempel har Njord Gin et tæt samarbejde med danske Michelin-kokke og dygtige bartendere. I fællesskab matcher de mad med gin-cocktails og skaber derigennem nye og komplekse smagsoplevelser. Destilleriet har også etableret Njord Ligalab, hvor de sammen med michelin-kokke bl.a. har udviklet egen vermouth og tonicsirup. Njord har desuden de seneste fem år i træk med stor succes haft gin-bar på Northside Festival i Aarhus.  

Ginsmagning 
Destilleriet på Sydhavnen i Aarhus er normalt lukket for offentligheden, men Njord Gin afholder op mod jul lukkede ginsmagninger, hvis man kan samle en flok interesserede på 12 personer eller mere, og hvis tidspunktet passer ind i Njords produktion. En smagning på destilleriet inkluderer typisk fem gins med og uden tonic, foredrag om gin og fremvisning af produktionen. Smagningen varer ca. halvanden time, men kan tilrettelægges efter ønsker og behov. 

Genial gave
På njordgin.com findes et udvalg af eksklusive gins, glas og gaveæsker, som vil skabe glæde hos de fleste , når julegaven skal pakkes ud.  



KONTAKT

LOKATION
Kalkværksvej 2,8000 Aarhus C
TELEFON NUMMER
INFORMATION
welovegin@spiritofnjord.com
HJEMMESIDE
Share by: