Hvid fisk

By Rudolf_CK| juli 31st, 2012

Denne ristede torsk med rød spidskål, sesam og kardemomme smager af jul, men er et godt pusterum fra højtidens lidt federe retter.
Til fem personer skal du bruge:

500 g torskefilet med skind

1 rød spidskål

1 spsk. honning

100 g smør

Friske, grønne kardemommekapsler

50 g sesam

Salt og groft sort peber

1/2 bundt bredbladet persille

Sådan gør du:
  1. Skær torskefileten i 5 lige store stykker, og læg den på en tallerken.
  2. Snit spidskålen fint, og læg den i en skål.
  3. Skyl persillen, hak den fint, og læg den i en skål.
  4. Smelt 30 g smør på en varm pande. Læg torskestykkerne på, og steg dem med skindsiden først – cirka 3 minutter på hver side.
  5. Læg derefter torsken på en tallerken, og dæk den med folie.
  6. Smelt resten af smørret i en gryde. Tilsæt kardemomme, spidskål og honning, og steg i 2 minutter.
  7. Tilsæt til sidst sesam, salt, peber og hakket persille.
  8. Anret fisken på et fad med kålen i bunden.
  9. Servér retten med groft, hvidt brød eller ristet rugbrød.
Opskriften er venligst udlånt af Tidens Køkken.