Blog Post

Det handler om at opbygge børnenes selvværd

  • By Rudolf C.K
  • 20 Feb, 2019

Vi har alle sammen brug for at være stolte af os selv, siger den succesfulde skønhedsekspert Ole Henriksen. Han er dybt imponeret over, hvordan Julemærkehjemmene tager hånd om børn, der har det svært.

Da det første Julemærke udkom i 1904, var formålet at samle penge ind til børn med tuberkulose. Siden er Julemærkerne blevet grundlaget for fem danske Julemærkehjem. I dag tilbyder hjemmene trygge rammer for børn, der oplever mobning og ensomhed i deres hverdag. Som ambassadør for Julemærkefonden har Ole Henriksen besøgt flere af Julemærkehjemmene: ”Det var som at komme på sommerferie i de smukkeste naturomgivelser!” siger han begejstret.

Motion er sjovt!
Selv har Ole Henriksen altid været slank, men han har stor forståelse for, at mange af børnene døjer med overvægt: ”Det er så nemt at trøstespise, når man føler sig ulykkelig. Comfort food er jo tit usunde ting, og de søde sager er meget tilgængelige i dag. Det er så skønt, at der er mange fysiske aktiviteter på Julemærkehjemmene. Det imponerer mig, hvordan de gør motion sjovt for børnene, så de får lyst til at deltage i aktiviteterne og kammeratskabet, i stedet for at føle det som en pligt.”

Gåpåmod til livet
På Julemærkehjemmene lærer børnene ikke blot at dyrke motion og spise sundt. De får generelt en mere positiv livsstil. Det er helt unikt, understreger Ole Henriksen: ”Jeg kender ikke andre i verden, der tilbyder det samme. De dejlige medarbejdere, som er eksperter på området, tager kærligt hånd om børnene. Det handler om at opbygge barnets selvværd og få dem til at føle sig godt tilpas og glade for sig selv. Det er så vigtigt for os alle sammen, at vi er stolte af dem, vi er. Det giver et enormt gåpåmod til at gå ud og få succes i tilværelsen. Derfor er det vigtigt, at vi tager os tid til at rose og anerkende hinanden.”

Sådan kan du hjælpe udsatte børn i Danmark
Julemærkehjemmene får meget begrænset offentlig støtte og er helt afhængige af bidrag fra privatpersoner og virksomheder. Du kan både give enkeltstående bidrag, faste månedlige eller årlige beløb eller vælge et skræddersyet sponsorat, hvor din virksomhed selv vælger, hvad I vil bidrage med.
By Sponsoreret indhold 29 Oct, 2020
Når man afholder en julefrokost med overnatning, giver det en helt andet mulighed for afslapning
By Sponsoreret indhold 28 Oct, 2020
Hold årets julefrokost på en restaurant. Her får du og gæsterne en dejlig lokation med plads til alle, og der skal ikke tænkes på andet end hvilket tøj, du skal trække i.
By RUDOLF-redaktionen 12 Oct, 2020
De danske Julemærkehjem har i særdeleshed en berettigelse, mener Lasse Skjønning.
By RUDOLF-redaktionen 12 Oct, 2020
Da coronavirusset ramte verden som en lavine i foråret, forsøgte Julemærkehjemmet Fjordmark at opretholde fokuspunkterne i en ny, virtuel hverdag.
By RUDOLF-redaktionen 12 Oct, 2020
Firmajulefrokosten er en tradition, som har mange associationer og renomméer forbundet med sig.
By Per Asmussen 10 Sep, 2019
Inspiration til julefrokostens mad
By Per Asmussen 20 Mar, 2019
Et par sjove indslag til julefrokosten
By Rudolf 22 Feb, 2019

Denne fiskefilet er hjemmelavet, og den har en meget sprød panering. Fiskefileten er lavet på rødspættefileter, som derefter bliver paneret i japansk rasp (panko), hvorefter fiskefileten bliver stegt på panden i olie og smør.
Fiskefileten er saltet (gastrosprængt) inden tilberedningen. Det betyder, at du får en rigtig saftig fisk med en skorpe, der er sprød og knasende.

-         4 rødspættefileter
-        3 dl panko
-         1 dl mel
-        2 spiseskefulde olie (smagsneutral)
-         2 æg (hvis det er små æg, kan du bruge tre)
-        15 gram smør
-         Tilsmag med salt og peber

Vejledning:

Vi vil gerne have vores fiskefilet uden ben i. Derfor starter vi med at sikre os, at alle benene er fjernet fra rødspætterne. Her er der brugt cirka en centimeter tynde rødspætter. Derfor regner vi med, at de fleste kan spise to stk. pr. person.

Nu skal rødspætterne gourmetsaltes, dvs. vi trækker noget væske ud af fisken og gør den mere saftig.

Tag dine rødspætter ud af køleskabet 20 minutter før de skal tilberedes, og gourmetsalt dem.

Efterfølgende skal fisken skylles og tørres godt af.

Tag din pande, og tænd komfuret på middelhøj varme. Panden skal være varm. Når den er varm, putter du olien i panden, og ca. et minut efter puttes smørret i. Det skal bruse, før fileterne puttes på panden.

Tag æggene og pisk dem godt. Placer dem herefter på en tallerken.

Melet hældes på en tallerken for sig selv, mens panko, salt og peber kommer i en bøtte for sig.

Vend dine fileter i mel, så æg og til sidst din panko.

Fiskefileterne skal steges i 2 ½ minut på hver side, og så er de klar til at blive serveret.

Servér dine fiskefileter som en del af det store madbord til julefrokosten.

Vi har fået opskriften af GastroFun.dk.

By Rudolf 22 Feb, 2019

Snaps og jul er tro følgesvende. Denne snaps er utraditionel, da den er lavet på kaffe og appelsin. Det giver en unik smag og en snaps, der adskiller sig meget fra andre.
Opskriften skal laves i god tid, før snapsen skal i brug. Det skal den, fordi snapsen skal trække i minimum 24 dage.

-70 centiliter vodka
- 1 vaniljestang
- 1 appelsin
- 40 kaffebønner hele
- 40 sukkerknalder

Vejledning:

Prik huller i appelsinen med en gaffel.
Put sukker, kaffebønner, appelsin og vaniljestangen i et glas højt nok til det hele.
Vodkaen skal nu hældes i glasset. Hæld så meget i, at alt indholdet i glasset er dækket.
Nu skal glasset lukkes, og snapsen skal trække i 24-40 dage.

Vi har fået opskriften af GastroFun.dk.

By Rudolf 22 Feb, 2019

Ingen julefrokost uden frikadeller. Denne opskrift er til 4 personer og kan selvfølgelig bare ganges op til det antal, I er. Hvis du ønsker perfekte frikadeller, skal farsen have lov at trække lidt. Gå derfor i gang med opskriften cirka en time før spisetid.

- 500 gram hakket svin
- 1 ½ dl mælk (efter eget ønske)
-1 løg (hvis løget er lille, kan du bruge 2)
- 3 spiseskefulde mel
- 1 æg
- 1 ½ teskefuld salt
- Peber
- Smør til stegning


Vejledning:
Find en mellemstor skål, og put dit hakkede svinekød i, og tilsæt herefter salt. Rør i farsen, til den bliver sejt. En god idé er at bruge en dej-ske eller en elpisker.

Tag dit løg, og skær det på langs. Derefter pilles skallen af. Det yderste lag kan evt. også pilles af. Hak dit løg fint, eller riv det for at undgå løgstykker.

Bland mælk, hvedemel, løg og æg ned i samme skål som kødet, og rør rundt, til farsen har en god konsistens.

Smag nu farsen til med peber. Vi starter med 0,5-1 teskefuld. Hvis du ønsker det, kan du tilføje mere.

Tag nu skålen med din fars, og stil den i køleskabet i 30 minutter. Dæk den gerne til med film, et viskestykke, stanniol eller andet, for at løget ikke afgiver smag til fødevarer og lugt til køleskabet.

Når din fars er kølet ned og har sat sig, røres farsen igennem igen for at sikre en passende konsistens. Er din fars for flydende eller fast, så tilføjes der blot mere mel eller mælk.

Tag en pande og varm godt op på mellem-høj varme. Tilsæt smør på panden, og vent, til det er smeltet.

Form din frikadeller med en spiseske og hånden. Et godt tip er at dyppe din ske i smørret efter ca. hver 3. frikadeller. Så slipper farsen lettere skeen. Opskriften giver cirka 10-15 frikadeller.

Steg frikadellerne ca. fire til seks minutter på hver side. Det afhænger af størrelsen på frikadellerne. Skær evt. en over og tjek midten på den.

Server frikadellerne med tilbehør efter eget ønske. F.eks. rugbrød og rødkål.

Vi har fået opskriften fra Klodsmajor.dk.

More Posts
Share by: